Rólunk

A  MAZS Alapítvány Holokauszt Túlélőket Támogató Programja otthoni szolgáltatásokat nyújt a zsidó származású holokauszt túlélőknek, ezzel lehetővé téve, hogy a saját otthonaikban kellő méltósággal, a lehető legjobb életminőségben éljék életüket.

A MAZS Alapítvány ehhez rendkívüli segély céljából, a Claims Conference “Nácizmus Által Üldözött Túlélő Embereket Segélyező Programjából” kapja a finanszírozást az Amerikai Egyesült Államok kerületi bíróságának döntése szerint a Holokauszt Túlélők Szövetségének svájci bankokkal szembeni perének ítélete alapján.

Az Alapítvány ezt a tevékenységét forrása, a Claims Conference, szabályrendszere alapján és folyamatos ellenőrzése mellett végzi. A Claims Conference által előírt kritérium rendszer alapján a támogatások nem egyéni, hanem közösségi kárpótlás címén érkeznek; tehát nem alanyi jogon járó juttatásokat, hanem a rászorultság elvét követve szociális szolgáltatásokat nyújthatunk klienseinknek. A támogatás minden esetben valamilyen szociális szolgáltatás, nem pedig készpénz.