Fény, remény és micve: Hanukai Csodavárók

A MAZS Alapítvány Jaffe Zsidó Családsegítő szolgálatát támogatja minden évben a Lauder Javne Iskola Micve Csapata a Hanukai Csodavárók projekttel.

A Lauder iskolába járó gyerekek és szüleik a Jaffés gyerekeknek korábban személyre szóló ajándékokat vásároltak Hanukára. Ebben az évben pénzadománnyal teszik szebbé a nehéz körülmények között élő családok ünnepét.

A Hanukai csoda micvéje az idén: több mint 2 millió forint értékű adomány. A Családsegítő mellett kitartó magánadományozók azonban nem csak a projekten keresztül segítettek: volt, aki személyes ajándékot adott, míg más olyan családnak nyújt nagyobb összegű támogatást, amelyben krónikus betegséggel élő kisgyerekek szorulnak állandó fejlesztő programokra.

Partnerünk és alapítónk, a MAZSIHISZ is figyelt ránk az ünnepen: vasárnap a Rumbach Zsinagógában zsidó civil szervezeteknek tartott Hanukai gyertyagyújtásán a Jaffe Családsegítőnek gyűjtöttek.

Köszönettel és hálával tartozunk mindazoknak, akik miatt fényesebb lett az ünnep, melegebb az otthon és könnyebb a remény. Ahogy a MAZS Alapítvány is egy olyan zsidó közösségért dolgozik, amelynek tagjai segítik egymást.

Büszkén kívánunk boldog ünnepet – és a következő évre könnyebb terheket, szélesebb vállakat, békét, egészséget és sok megvalósult álmot!

Hanukai köszöntő