Hanukatalizátor: különdíjat kaptunk

A JCC Budapest – Bálint Ház által minden évben megrendezett Hanukatalizátor különdíját az idén megkapta a MAZS Alapítvány is az Ukrajna ellen indított orosz háború menekültjeit támogató kezdeményezései miatt. 🇺🇦

A többi különdíjas szervezet: Next Step Egyesület, MAZSIHISZ-Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége, Mazsihisz Szeretetkórház, MAZSIHISZ Krízisvonal, EMMA, Patent Egyesület, Taglit Birthright Israel Hungary/Magyarország, Izraeli Kulturális Intézet / Israeli Cultural Institute, Voice, World Jewish Congress, NestingPlay, Lauder Javne Iskola, Frankel Zsinagóga közössége, Hasomer Hacair Magyarország, CEDEK EMIH Izraelita Szeretetszolgálat, Cseriti, Karen Hayesod, Adománytaxi.

A díjat Körmendi Gábor, a Jaffe Családsegítő Szolgálat vezetője vette át. A díjat a Narancsliget Adományközpontban tettük ki ❤️

A MAZS Alapítvány munkatársai hónapokon át több száz szendvicset készítettek és adtak át a Migration Aid Egyesületnek. Emellett a Narancsliget Adományközpont támogatásában az Ukrajnából érkezők ingyenesen vihettek ruhát, cipőt, táskát, gyerekjátékokat; illetve a Bálint Ház adományaihoz adtunk nagy mennyiségben ruhákat, takarókat, játékokat.

Nagyon örülünk a díjnak, megtiszteltetés egy lapon említődni a fenti 19 szervezettel/kezdeményezéssel.

Mindannyian reméltük, hogy az egészen közelről nézett, a szomszédos országot lerohanó háborúnak gyorsan vége lesz, és a menekülteknek lesz hová hazatérniük. Különösen most, 10 hónappal később, a rövid nappalok és hideg, hosszú éjszakák idején, ahogy közeledik a Hanuka és a Karácsony, mit sem kívánunk jobban, mint a békét. És a szívünkben örökre megőrízni a tapasztaltakat: a bátorságot, a bizalmat, a szolidaritást, amivel „üdvözöljük az idegent és óvjuk a menekültet”.

A képen a segítő szervezeteknek átadott különdíjak láthatók