Kisfilm a Jaffe Családsegítő szülinapjáról és a Partizánnők előadásról

Különleges rendezvénnyel ünnepelte június 14-én a MAZS Alapítvány a Jaffe Zsidó Családsegítő alapításának 15. évfordulóját.

A Rumbach Sebestyén utcai zsinagóga kávézójában a támogatott családok, partnereink és munkatársaink társaságában tortával és gyerekprogramokkal ünnepeltük az évfordulót. Köszöntőt mondott Mester Tamás, a Budapesti Zsidó Hitközség elnöke; Taly Shaul, a MAZS Alapítvány igazgatója és Körmendi Gábor, a Jaffe Zsidó Családsegítő vezetője. A program második részében az érdeklődők a zsinagóga különböző termeiben részt vehettek a Partizánnők című előadáson, amelyet Judy Batalion Partizánnők: „The Light of Days” című könyvéből rendezett Hidvégi Nóra, Törley-Havas Sára dramaturg segítségével. A vándoszínházi felolvasóesten Bokor Mira, Galambos Vera, Kovács Zsófia, Nagy Noémi és Tímár Zoé adták elő az eredeti feljegyzések mellett a személyes történeteiket.

A könyv a lengyel női ellenállók elfelejtett krónikája, futárok, partizánok, harcosok sorsát eleveníti fel. A történet a megszállt Lengyelország gettóiban zajló ellenállásról, egy kudarcra ítélt küzdelemről szól, melyben a hősök a harcot és a méltóságot választották.

A MAZS Alapítvány missziójának is az egyik legfontosabb értéke a méltóság megőrzése: Holokauszt Túlélőket Támogató Programja több mint 30 éve szolgálja a holokauszt magyar zsidó túlélőit, nyújt nekik szolgáltatásokat azért, hogy a lehető legjobb életminőségben, otthonaik biztonságában, méltóságban élhessenek minél tovább. A Jaffe Zsidó Családsegítő pedig az ő unokáikat, dédunokáikat támogatja egy olyan zsidó közösség kialakításának reményében, amelynek tagjai segítik egymást.