Meghosszabbították a jelentkezési határidőt a támogatásokra

Július 16-ig lehet jelentkezni az Együtt – Egymásért programba

Ez év április végén Együtt-Egymásért néven hirdette meg új támogatási programját a MAZSIHISZ, melyet a MAZS Alapítvánnyal és a BZSH-val együtt bonyolít le. A támogatások anyagi alapját a JDC Humanitarian Foundation 200 000 dolláros adománya biztosítja. Az Együtt – Egymásért programba július 16-ig lehet jelentkezni

Az új program enyhíti a legsürgősebb szükségleteket, erősíti a zsidó egyházi és civil szervezetek együttműködését egymással és az állami ellátórendszerrel, valamint ösztönzi a részvételt a közösségi életben.

▪ Háztartási és egészségügyi segítség: Pénzbeli hozzájárulás egyészségügyi segédeszközök megvásárlásához, gyógyszerköltségekhez, illetve támogatás szezonális nagytakarításhoz.

 ▪ Lelki egészség támogatása: Egyéni és csoportterápia, valamint családterápia a mentális problémákkal küszködő családok és egyének lelki gondozására.

 ▪ Iskolaprogram Szakszerű támogatás a nehezebben beilleszkedő, szétszórt figyelmű gyermekeknek és családjuknak, óvodáskortól a felnőttkor küszöbéig.

 ▪ Lakhatási válságban lévő családok megsegítése: Pénztámogatás lakhatási költségekre azoknak, akik nem tudnak megküzdeni az elszabadult inflációval.

Az Együtt-Egymásért támogató programba két szakaszos a jelentkezés. A pályázók először a program honlapján, az egyuttprogram.hu  online oldalon regisztrálhatnak az adatlap kitöltésével és a zsidóságot igazoló dokumentumok feltöltésével. Őket a második körben beszélgetésre hívják, hogy helyzetüket jobban megismerhessék, és a legalkalmasabb támogatásokat biztosíthassák nekik.

A vidéki jelentkezőkkel a második szakaszt Zoom-on vagy telefonon intézik, a lakóhelyükhöz legközelebb eső hitközség szíves segítségével, ahogyan ez már a korábbi támogatások esetében is történt. Ez az erősödő kapcsolat Budapest és a vidéki területek közt a program egyik örömteli hozadéka.

A mozgásukban korlátozott budapestiek is intézhetik online a jelentkezés második szakaszát, ha pedig nem oldható meg másképpen, a szociális munkások meglátogatják a jelentkezőt.

A programba július 16-ig lehet jelentkezni.  

A programot parterségben kivitező szervezetek, a MAZSIHISZ, a BZSH és a MAZS Alapítvány bátorítják a közösség tagjait, hogy jelentkezzenek itt: egyuttprogram.hu

A pályázat hátteréről részletesebben itt: https://mazsihisz.hu/hirek-a-zsido-vilagbol/mazsihisz-hirek/julius-16-ig-lehet-jelentkezni-az-egyutt-egymasert-programba