EGYÜTT-EGYMÁSÉRT: újabb fejezet

Új fejezetéhez érkezett az Együtt-Egymásért Program, amit a zsidó közösség támogatása érdekében közösen hirdetett meg a MAZSIHISZ, a MAZS Alapítvány és a BZSH, a JDC Humanitarian Foundation 200 000 dolláros adományának köszönhetően.  

Az egyházi és civil szervezetek együttműködéséből született program célja a közösség tagjainak segítése, közösségi életben való részvételük ösztönzése, valamint egy olyan zsidó szociális háló kialakítása, amely minden korosztály számára biztos pillér lehet.

A programra a jelentkezéseket június közepéig fogadták a szervezetek munkatársai, akik ezt követően személyesen találkoztak a pályázókkal, hogy a számukra legmegfelelőbb támogatási formákra tegyenek javaslatot.

A támogatási javaslatok jóváhagyásáról egy független szociális és egészségügyi szakemberekből álló testület dönt két körben. A testület első alkalommal augusztus végén ül össze, így a pályázók az első körös támogatási döntésekről szóló kiértesítéseket várhatóan szeptember második hetéig kézhez vehetik.

Az „Együtt-Egymásért” programban együttműködő szervezetek ez úton köszönik minden pályázónak a bizalmat, amellyel a partnerségben dolgozó szervezetekhez fordultak.

Korábbi hírek a programról itt találhatók.