Az élet teljességével: köszönet a szociális munkásoknak és segítőknek

A Magyarországi Zsidó Szociális Segély (MAZS) Alapítvány szeretettel köszönti a szociális munka világnapján mindazokat, akik a COVID-19 által okozott világjárvány idején is elkötelezetten gondozzák és segítik az arra rászorulókat az élet különböző területein.

Büszkék vagyunk kollegáinkra és arra, hogy 15 szociális munkás munkatársunkkal, 5 gondozási- és 4 ápolási szakemberünkkel és az őket segítő csapatokkal látjuk el a holokauszt túlélők gondozását, és igényeikre minél inkább reflektálva tesszük lehetővé, hogy méltóságban, otthonaik biztonságában élhessenek a lehető legjobb életminőségben. Elismeréssel adózunk Jaffe Zsidó Családsegítő Szolgálatunk 3 családgondozó munkatársának is, akik nap mint nap azért dolgoznak, hogy az általuk segített 150 családnak és az ott élő 173 gyermeknek az élete könnyebb legyen, és hogy az átmeneti, vagy a hosszabb ideig tartó megélhetési válságból segítsék őket kijutni.

A mindennapi rohanásban, az apró vagy nagyobb elintézni- és megoldani való ügyek közepette gyakran elfelejtjük, hogy milyen különleges és nagyszerű emberekkel van szerencsénk együtt dolgozni, és hogy milyen óriási elhivatottság, bátorság és tudás kell ehhez a hivatáshoz. 2016 óta november 12. napja róluk szól.

„Tény, hogy nagyon sokféle tudást használ fel a szociális munkás tevékenysége során, ugyanis – lévén ez szakmai specialitása – munkája során az élet teljességével kell szembenéznie egy-egy probléma kapcsán…” (Hegyesi Gábor-Talyigás Katalin)