Ági nénitől búcsúzunk

„A Szarvasi Nemzetközi Ifjúsági Tábor (Szarvas Camp) nagymamája, aki mindig mosolygott minden gyerekre, a csodálatosan kedves Ági néni, a kóser konyha vezetője, Shmuel (Bácsi) Navon mashgiach felesége, október 8-án szombaton elhunyt. Ő volt az, akihez mindig mindenben lehetett fordulni. Kakaóskalácsai és chalotjai ma is a szarvasi konyha fő attrakciói.

Fritz Zsuzsa osztja meg emlékeit Ági nénivel kapcsolatban: „Megérintett a kedvessége. Ahogyan minden szarvasi gyermek nagymamája volt, ahogyan a konyha bejáratánál állt, és egy jiddishe Mame szemével figyelte a tábort.

A kedvenc történetem róla olyan jól leírja, hogy ki is volt ő. Ebédre spagetti volt, tészta hússal. Természetesen nem volt sajt, hiszen ezek még a vegán sajt előtti idők voltak Magyarországon. Az egyik önállóbb gyerek, aki sokat tudott az ínyenc konyháról, de nem sokat a kásrutról, bement a konyhába, és sajtot kért. Ági néni ránézett, elmosolyodott, és a legszelídebb, legmegnyugtatóbb hangján azt mondta neki: – Nem tudok adni. Bárcsak tudnék, de nem tudok”… Ági néni, hiányzol nekünk! Shmuel már vár rád…
Gyönyörű emlékéből fakadjon áldás.””

Forrás: Szarvas Int’l Jewish Youth Camp – Facebook