A Hadassza izraeli orvosai segítik az Ukrajnából menekültek ellátását Lengyelországban

A tegnapi napon a Hadassza Orvosi Szervezet krízis-küldöttséget indított Dél-Lengyelországba, ahol ukrán menekültek tízezrei áramlanak át a határon. A négyfős küldöttség a Lublini Orvosi Egyetemre, a város legnagyobb kórházába utazik. Megosztják tapasztalataikat a helyi orvosi csapatokkal arról, hogyan kell a traumás betegeket osztályozni, és a lublini kórházzal együttműködve felmérik, hogy milyen erőforrásokra és személyzetre lesz szükség az ukrán menekültek ellátásához.
Az izraeli orvosok magukkal hozzák a háborús orvoslás, valamint a hirtelen nagyszámú betegáradat kezeléséhez szükséges fizikai és emberi infrastruktúra alapos ismeretét. Ezt a nehezen megszerzett szakértelmet számtalan, háborúban és terrortámadásban megsérült honfitársuk kezeléséből szerezték.
A Hadassza csapata különböző területek szakértőiből áll, mint például az általános sebészet, a traumatológia, az ortopédia és a belgyógyászat.

A küldöttséget a Hadassza nemzetközi ügyvezető igazgatója, Jorge Diener vezeti. Jorge Diener korábban az Amerikai Joint magyarországi irodájának igazgatója volt.


Több tucat orvos várja, hogy csatlakozzon ehhez az első orvoscsoporthoz, amelynek feladata a szükségletek felmérése.
A misszió része annak a közös humanitárius erőfeszítésnek, amelyet a Hadassza Orvosi Szervezet, a Hadassza International és a Hadassza, az Amerikai Nők Cionista Szervezete indított el a múlt héten.

forrás: Hadassza International