Új szociális támogatás: Együtt-Egymásért

Figyelem! Megnyílt a pályázat regisztrációja:

Új szociális támogatási programot indít a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz), Magyarországi Zsidó Szociális Segély Alapítvánnyal (MAZS) és a Budapesti Zsidó Hitközséggel (BZSH) közösen.

Régen várt jó hír, hogy a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) a Magyarországi Zsidó Szociális Segély Alapítvánnyal (MAZS) és a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) közösen hamarosan meghirdeti az egymás iránti felelősségvállalás jegyében megszületett, új Együtt-EGYMÁSÉRT programot. Ez a lépés része annak a törekvésnek, hogy a magyarországi zsidó közösség minden tagja, családja, nemzedéke szükség esetén számíthasson a közösség színvonalas szociális támogató rendszerére.

JDC Humanitarian Foundation 200 000 dollárt adományoz a program megvalósításra. Nem egyedül vág bele a Mazsihisz a feladatba, partnere a MAZS Alapítvány és a Budapesti Zsidó Hitközség. Infrastruktúrájukkal, munkatársaikkal együtt működtetik majd a programot.

A közösség teljeskörű, családközpontú szociális ellátásának kiépítése hosszú folyamat, amely fokozatosan, az ellátás már működő elemeire épülve valósul meg. Fontos lépése az új program, amely enyhíti a legsürgősebb szükségleteket, erősíti a zsidó egyházi és civil szervezetek együttműködését egymással és az állami ellátórendszerrel, valamint ösztönzi a közösségi életben való részvételt.

Programunk azokat a magyar állampolgárságú, a zsidó közösséghez kötődő embereket szolgálja, akik szociális, egészségügyi vagy lelki segítséget igényelnek. Az adott pénzügyi keretből körülbelül 650 jelentkezőt tudunk támogatni.

A jelentkezés két körben fog megvalósulni.

Az első körben a pályázók a program honlapján, az egyuttprogram.hu online regisztrációs oldalon nyújthatják be jelentkezésüket, az adatlap kitöltésével és a szükséges dokumentumok feltöltésével, elektronikus úton. A jelentkezők szociális, lelki és egészségügyi állapotát egyaránt figyelembe véve határozzuk meg, hogy közülük kik szorulnak rá a legsürgősebben a támogatásokra.

Őket a második körben személyes beszélgetésre hívjuk, hogy helyzetüket jobban megismerhessük, és a legalkalmasabb támogatásokat biztosíthassuk számukra.

Független szakemberekből álló Jóváhagyó Testület hozza meg a végső döntést arról, hogy kiket tud a program támogatni, és milyen segítséget nyújtunk számukra.

Az Együtt – Egymásért program a következő területeken tud segíteni:

▪ Háztartási és egészségügyi segítség : Pénzbeli hozzájárulás egyészségügyi segédeszközök megvásárlásához, gyógyszerköltségekhez, illetve szezonális nagytakarítás megszervezése és elvégzése.

▪ Lelki egészség támogatása : Egyéni és csoportterápia, valamint családterápia a mentális problémákkal küszködő családok és egyének lelki gondozására.

▪ Tanulási és viselkedési zavarokkal küzdő gyermekek és családjuk megsegítéseSzakszerű támogatás a nehezebben beilleszkedő, szétszórt figyelmű gyermekeknek és családjuknak, óvodáskortól a felnőttkor küszöbéig.

▪ Lakhatási válságban lévő családok megsegítése: Pénztámogatás lakhatási költségekre azoknak, akik nem tudnak megküzdeni az elszabadult inflációval.

A program a következő ütemekben zajlik le:

▪ Meghirdetés: május 2. kedd.
▪ Első kör – online jelentkezés: május 2-től május 31-ig
 ▪ Második kör – személyes beszélgetések: június 1-től június 30-ig
 ▪ Segítségnyújtás: július 30-tól december 31-ig

Biztatjuk Önt, hogy jelentkezzen programunkba, ha segítségre van szüksége!