Kézdy György díjat kapott az Élet Menete Alapítványtól Fritz Zsuzsa

Az Élet Menete Alapítvány vasárnap átadta a Kézdy György díjat Fritz Zsuzsának, a Zsidó Tudásközpont vezetőjének, a JCC Budapest – Bálint Ház korábbi igazgatójának.

A díjat minden évben azon személyeknek ítélik oda, akik hivatásuk során vagy egyéb tevékenységükkel kiemelkedő teljesítménnyel szolgálják azokat a célokat, amelyeket az Élet Menete Alapítvány is sajátjának vall: hitelesen emlékezni és emlékeztetni a történelem meghatározó eseményeire, amelyek nemzeti, történelmi identitásunk részei.

Kézdy György, születési nevén Krausz György Jászai Mari-díjas magyar színész, érdemes művész volt. Klasszikus tragédiák és modern művek jelentős karakterszerepeit játszotta el. Több mint száz színpadi szerepe mellett rengeteg filmben és filmsorozatban szerepelt, bársonyos hangja miatt kedvelt szinkron hang volt nemcsak filmekhez és filmsorozatokhoz, de rajzfilmekhez és hangjátékokhoz is.

A Magyarországi Élet Menete Alapítványt egy civil fiatalokból álló közösség alapította a világ 53 országokban is működő, hasonló szervezetek mintájára azzal a céllal, hogy rendezvényein fiatalok és idősek, közéleti emberek, színészek, művészek, sportolók, politikusok – felekezeti és politikai hovatartozásra való tekintet nélkül – ünnepélyes keretek között, együtt róhassák le kegyeletüket a holokauszt áldozatainak emléke előtt és tegyenek hitet a társadalmi szolidaritás és a demokratikus politikai kultúra mellett.