9 év, 9 hónap, 9 film

A Zsidó és Izraeli Filmfesztivál, közismert nevén a ZsiFi idén ünnepli 10-ik születésnapját. Ez alkalomból szervezője, a JCC Budapest – Bálint Ház úgy döntött, az ünneplést kiterjeszti egész évre, és filmklub jelleggel bemutatja a fesztivál elmúlt 9 évének legnagyobb közönségsikereit.

A ZsifilmKlubnak nevezett eseménysorozat minden hónap 22-én vetíti a közönségdíjas filmeket, a 2012-es év filmjetitől egészen 2020-ig. A járványhelyzet miatt ezúttal is a Budapest Távmozi segít abban, hogy eljussanak az otthonokba a filmek.

Az első (újra)bemutató márciusban a nagysikerű „Helyben vagyunk” (This must be the place) című olasz-francia-ír vígjáték lesz, a zseniális Paolo Sorrentino rendezésében, Sean Penn és Frances McDormand főszereplésével.

A programsorozatra a tavalyi év ZsiFi-jéhez hasonlóan online lehet jegyet vásárolni, az eseményről és a filmekről a Zsidó és Izraeli Filmfesztivál web és Facebook oldalon lehet részletesebben olvasni.

A 10. jubileumi ZsiFiről Kenesei Marcell, a főszervező JCC Budapest – Bálint Ház igazgatója a novemberi időponton kívül annyit árult el, hogy nagyobb és izgalmasabb lesz minden eddigi év fesztiváljánál, méltón a kerek évfordulóhoz. „Reméljük, addigra visszatér az élet a rendes kerékvágásba, és a mozirajongók pattogatott kukoricával a kezükben, utcai ruhában élvezhetik a filmeket a mozikban – ha úgy akarják”.