Adományozók segítenek csökkenteni a digitális szakadékot

Az utóbbi 10 hét távoktatási kényszere mindenkinek nehéz volt. De különösen nehéz volt azoknak a gyerekeknek és szüleiknek, akiknek otthonukban nem áll rendelkezésre az a laptop, tablet vagy okostelefon, amely ebben az időszakban elengedhetetlen ahhoz, hogy lépést tudjanak tartani az iskolai követelményekkel. Szerencse, hogy vannak olyan nagylelkű adományozók, akik segítenek zárni a családok között tátongó digitális szakadékot.

***

A MAZS Alapítvány Jaffe Családsegítő Szolgálata a jelenlegi járványhelyzetben egyik fontos feladatának tartotta, hogy az általa támogatott gyerekeknek biztosítva legyen az otthon-tanuláshoz szükséges technikai felszerelése. Ezért a MAZS Alapítvány a családoknak nyújtott krízistámogatáson túl egy felhívást is közzé tett, melyben egyénektől és szervezetektől kér segítséget ahhoz, hogy minden olyan családhoz kerüljön a távoktatáshoz szükséges eszköz, ahol ez nehézséget jelent.

Több egyéni felajánlás is érkezett, amit ezúton is nagyon szépen köszönünk minden felajánlónak!

Egyik nagylelkű támogatónk úgy döntött, hogy a kezdeményezést felkarolva nem csak egy gyermeknek vagy egy családnak segít a technikai eszközhöz való hozzájutásban, hanem a Jaffe által támogatott számítógép vagy okostelefon nélkül távtanuló összes rászoruló gyermek felének.

Eszternek és férjének, Andrásnak a kapcsolata a Jaffé-val azonban nem ezzel a rendkívüli felajánlással kezdődött. Évek óta követik nyomon a családsegítő programjait és támogatják azt.

Néhány évvel ezelőtt, az esküvőjük alkalmából Eszter és férje arra kérték a rokonságukat és barátaikat, hogy ne vegyenek nekik nászajándékot. Azt az összeget, amit az ajándékra költenének, adják inkább a Jaffe Családsegítő által támogatott gyerekeknek, és az ő álmukat váltsák valóra. A násznép bőkezű ajándékaihoz az ifjú pár még külön is hozzájárult.

Később úgy döntöttek, hogy egy Jaffe Családsegítő által támogatott fiatal lánynak segítenek a sikeres továbbtanulásban: folyamatosan tankönyveket és szakkönyveket vásárolnak neki.

Tavaly pedig, amikor a MAZS Alapítvány először szervezett nyári családi tábort a Balatonnál, Eszterék voltak azok, akik anyagi hozzájárulásukkal segítették a résztvevő családok felhőtlen nyaralás élményét azzal, hogy kifizették olyan költségeket, amik a családoknak már nehézséget okoztak volna.

Eszter összes felajánlásában ott van a szíve és a lelke. Megtiszteltetés, hogy a MAZS Alapítvány élvezheti nagylelkű támogatását, amivel nagyon sok, kisebb és nagyobb zsidó gyereknek segít abban, hogy közelebb jussanak az álmukhoz és azokhoz a lehetőségekhez, amelyek kortársaiknak megadatnak.  

Ezzel a bejegyzéssel szeretnénk köszönetet mondani nem mindennapi odaadásáért és elhivatottságáért.