Heim Pál Alapítvány okosklinikai adománya a MAZS Alapítvány által segített holokauszt túlélők részére

A Mazsihisz Szeretetkórháza és a MAZS Alapítvány számára a Heim Pál Magyarország Alapítvány olyan digitális egészségügyi eszközöket adományozott, amelyek révén a holokauszttúlélők vérnyomás-, véroxigén- és vércukorszint adatait az orvosok távolról is nyomon követhetik. A bluetooth kapcsolattal működő eszközöket az  Okosklinika nevű informatikai platform kezeli.

A bluetooth kapcsolattal rendelkező digitális egészségügyi okoseszközök, valamint az adomány részét képező informatikai platform, az Okosklinika lehetővé teszi a holokauszt túlélők, az ápolásra és sok esetben speciális gyógykezelésre szoruló idős emberek egészségügyi állapotának folyamatos  megfigyelését a szakemberek számára. 

Az eszközök segítségével távolról ellenőrizhetők az emberek vérnyomás-, véroxigén-, vércukorszint adatai, és az adatok tükrében szükség esetén gyorsan lehet pontosítani a terápián. Az adomány javítja tehát a terápiás munka hatékonyságát, pontosabbá teheti a diagnózis felállítását, növeli az egészségbiztonságot, és hozzájárul a költséghatékonyabb működéshez is. 

A rendszer a digitális egészségügyi eszközök adatait egységes formában gyűjti és rendszerezi, az adatokról grafikonokat is készít a könnyebb áttekinthetőség érdekében. A beépített automatikus riasztási funkciók mellett a rendszer lehetőség ad az adatok közötti szűrésre és a különböző folyamatok nyomonkövetésére. Az informatikai stabilitás és adatbiztonság érdekében a Heim Pál Magyarország Alapítvány bevonta a fejlesztésbe az informatikai területen több évtizedes tapasztalattal rendelkező E-Group Zrt.-t is.

A MAZS Alapítvány hálás a hasznos és fontos adományért a Heim Pál Magyarország Alapítványnak!

A teljes cikk itt olvasható: https://mazsihisz.hu/hirek-a-zsido-vilagbol/mazsihisz-hirek/okosklinikai-eszkozok-holokauszttuleloknek-a-heim-pal-magyarorszag-alapitvanytol

Forrás: https://mazsihisz.hu/

Fotók: Szentgyörgyi Ákos/BZSH