Nincsenek szavak: a piros lufik

Csütörtök délután magyarországi civil szervezetek szolidaritási rendezvényt szerveztek a Hamasz terrorszervezet által elhurcoltak és fogvatartottak szabadon bocsátásáért.

2023. október 7-én a Hamasz állig felfegyverzett katonái brutális módon meggyilkoltak több, mint 1200 izraeli és más nemzetiségű civilt, és 3000-nél is több embert sebesítettek meg. Ezen felül – a jelenlegi adatok szerint – 226 foglyot ejtettek, akiket a Gázai-övezetbe hurcoltak. A fogva tartottak között van 9 hónapos kisbaba és 80 évnél idősebb személy is.

A #theredballoon mozgalom már több országban szervezett hasonló megmozdulást, amelyen piros luftballonokra rögzítették az elhurcolt személyek képét és nevét, így hívva fel a figyelmet arra, hogy a civilek terroristák általi elrablása, fogva tartása és a velük való zsarolás gyűlöletes tett, amelyre nincs mentség.

A tegnapi rendezvényen minden túszul ejtett felnőtt fotójához erősített piros lufit egy jelképes cipő tartott meg, súlyozott le a földre. Az elrabolt gyerekek fotóit és piros lufijait műanyag robogókhoz erősítették.

Reménykedünk tovább, hogy minél kevesebb veszteséggel, minél hamarabb véget ér ez a rémálom.