Köszönjük az eddigi támogatást!

A civil szervezeteknek felajánlható 2018-as személyi jövedelemadó 1%-okból a 2019-es évben a Magyarországi Zsidó Szociális Segély Alapítványnak 142-en ajánlottak fel összesen 914.511 forintot. 

Köszönjük szépen a támogatásukat! Minden rendelkezett 1%-al a JAFFE Zsidó Családsegítő és a JCC Budapest – Bálint Ház programjait segítették. 

Az elektronikusan elkészíthető bevallásokhoz a NAV március 15-én tette elérhetővé az általuk kalkulált személyi jövedelemadó bevallás tervet. A jövedelmünkre vonatkozó adóbevalláson túl itt tudunk rendelkezni arról is, hogy az éves személyi jövedelemadónk összegének 1%-át melyik civil szervezetnek, másik 1 %-át pedig melyik vallási szervezetnek vagy technikai számmal ellátott, kiemelt ügynek szeretnék eljuttatni.

Az elektronikus adóbevallással kialakult egy olyan gyakorlat is, hogy amennyiben az adózó személy másképpen nem rendelkezik, akkor a vallási szervezetnek (vagy technikai számmal kiemelt ügynek) szánt 1% automatikusan ugyanoda megy, ahová az azt megelőző évben. A civil szervezeteknek szánt 1%-al már nem ez a helyzet – ha ezzel nem rendelkezünk minden évben, akkor az az összeg „elveszik”, vagyis nem lesz ráhatásunk arra, hogy ez az összeg mely szervezetet vagy ügyet támogasson.

A MAZS Alapítvány, és annak részeként a JCC Budapest – Bálint Ház hosszú évekig kérte az Önök segítségét az 1%-os kampányban, amelynek bevételével a Bálint Ház és a JAFFE Családsegítő programjait támogattuk.

Ez az idén megváltozik: a JDC és a MAZS vezetőségének közös döntéseként a továbbiakban nem gyűjtjük a személyi jövedelem adó civileknek felajánlható és rendelkezhető 1%-át.

Ennek a döntésnek az oka, hogy A MAZS Alapítvány háttere, a Claims Conference-nek és a JDC-nek köszönhetően hosszú évekre biztosított, viszont Magyarország vezető zsidó humanitárius szervezeteként szeretnénk a figyelmet ráirányítani más olyan szervezetekre, amelyek a zsidó közösség életében fontos szerepet játszanak. Szerencsére sok ilyen szervezet van – közülük kettő:

Az általunk támogatott zsidó közösség életében fontos szerepet játszik, és klienseink egészségének megőrzéséért és felépülésükért nap mint nap áldozatos küzdelmet folytat a SZERETETKÓRHÁZ. Kérjük, támogassák a MAZSIHISZ SZERETETKÓRHÁZÉRT KÖZHASZNÚ ALAPITVÁNYT, amelynek adószáma 18173503-1-42, www.szeretetkorhaz.hu/Alapitvany-p-hu.html.

Szintén sokan ismerik az ADOMÁNYTAXI-t is, akik mélyszegénységben élőknek próbálnak időről-időre segíteni különböző témájú felhívásaikkal – a szokásos használt ruhákon kívül gyűjtöttek már higiéniai csomagot nőknek és ágyakat gyerekeknek. Ők az idén először gyűjtenek 1%-ot, adószámuk 18909447-1- 41, http://www.adomanytaxi.hu.

A vallási szervezetnek felajánlható 1% ügyében pedig továbbra is szeretnénk figyelmükbe ajánlani partnerünket, a MAZSIHISZ-t, akikkel közös zsidó jövőt építünk. Technika szám: 0358, https://mazsihisz.hu/.

Munkánk támogatására továbbra is szükség van: szeretettel várjuk azoknak a jelentkezését, akik önkéntes munkával tudják segíteni alapítványunk programjait a járványveszély elmúlása után. 

Köszönjük az eddigi segítséget! Kol Hakavod!

#maradjotthon!