Decemberben tizedik alkalommal pályázható meg a JadbeJad támogatás

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (MAZSIHISZ) tizedik alkalommal is meghirdeti a JaDbeJaD – Kéz a kézben támogató programját.

A támogatás pénzügyi alapját ez alkalommal is a JDC, az American Joint Distribution Commettee biztosítja 75 000 USD értékű adományával, amelyből 250 háztartást tudnak megsegíteni.

Felhívásukra a magyarországi zsidó közösség aktív tagjai vagy a zsidó intézményrendszer alkalmazottai jelentkezhetnek. Bátorítják azokat, akik eddig még nem pályáztak, vagy nem nyertek támogatást, hogy ez alkalommal jelentkezzenek. 

Az elektronikus benyújtás határideje: 2021. december 12.  A kiértékelés és a kifizetés 2021 decemberében és 2022 januárjában történik meg.

A támogatás elbírálásakor előnyt élveznek

 ■ A zsidó közösség azon aktív tagjai, illetve azok a családok, akik zsidó bölcsődébe, óvodába, illetve oktatási intézményekbe járatják gyermekeiket. 
 ■ A gyermeket nevelő zsidó családok, amelyeknek a járvány következtében annyira lecsökkent a jövedelmük, hogy veszélybe került a gyermek/gyermekek eddig megszokott iskolai, és/vagy iskolán kívüli oktatása, 

■ A zsidó közösség azon tagjai, akik közeli hozzátartozók nélkül, egyedül élnek, vagy azok, akiknek felnőtt gyermekei már külön élnek, de ők maguk még nem nyugdíjasok, és a járvány következtében annyira lecsökkent a jövedelmük, hogy súlyos anyagi gondjaik vannak.  
 ■ Azok a munkavállalók, akik a zsidó közösségeken belül működő vallási vagy civil szervezetekben, kulturális és oktatási intézményekben dolgoznak, és a járvány miatt elrendelt korlátozások következtében csökkent a jövedelmük, vagy elvesztették az állásukat.

Pályázni az online jelentkezési oldalon lehet, a kitöltött elektronikus adatlap, és a szükséges dokumentumok elküldésével. A pályázat beadásához jövedelem igazolás és ajánlólevél szükséges.

Az online beadandó pályázat linkje elérhető itt: https://segitunk.mazsihisz.hu/