Október megint: rózsaszínben a mellrák ellen

Az október hagyományosan a mellrákellenes programok hónapja, ilyenkor próbálják civil szervezetek felhívni a figyelmet a gyakori betegségre és az egészség-tudatosságra.

Magyaroszágon minden 8. nő érintett a betegségben, amit idejében felfedezve és megfelelően kezelve jól lehet gyógyítani. Ezért is szervezi az Egészség Hídja Összefogás a Mellrák Ellen Egyesület már 20. éve a rózsaszín Lánchídi sétát – hogy felhívja a lakosság figyelmét és fenntartsa az éberségét.

Idén 2022. október 2-án délután várnak mindenkit a hagyományos éves mellrákkal kapcsolatos eseményükre: előadásokat és kerekasztal beszélgetéseket szerveznek a budapesti Marriott Hotelben, napnyugtakor pedig rózsaszínre világítják ki a Szabadság-szobrot és a Halászbástyát, a figyelemfelhívás jegyében. A program vendége lesz Pokorni Lia színművész is.
Facebook link az eseményhez:  kattints ide

A hagyományok szerint egy rövid rózsaszín sétát is szerveznek, zenés felvezetéssel. Ennek helyszíne a Lánchíd lezárása miatt a Duna Korzó. A séta célja változatlanul a figyelemfelhívás a mammográfiás emlőszűrő vizsgálatok fontosságára és ezek igénybevételére való ösztönzés.

Az Egészség Hídja Összefogás a Mellrák Ellen valamennyi programja ingyenes az érdeklődők részére.
Az előadásokon, beszélgetéseken a neves szakemberektől elhangzó információk egyaránt szólnak a betegeknek, gyógyultaknak, és az egészségeseknek is.
Az előadásokon való részvételhez itt lehet regisztrálni: kattints ide

A MAZS Alapítvány több éven keresztül támogatta az Egészség Hídja Összefogást, 2016 és 2018 között, az Egyesület átmeneti helyzetében saját programjaként finanszírozta és szervezte a Hídséta eseményeket.