Elstartolt a ZsiFi!

Elkezdődött és vasárnap estig tart a 11. Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál, a két megszokott budapesti helyszínen, a Puskin és a Művész moziban.

A szervező JCC Budapest – Bálint Ház idén is rengeteg komoly és könnyed témájú játékfilmmel készült, és természetesen a ZsiFi erősségének számító dokumentumfilmek és a rövidfilmek sem maradhatnak ki a felhozatalból.

A fesztivál nem kisebb nevekkel nyílik meg, mint Anthony Hopkins, Anne Hathaway és Jessica Chastain, az Armageddon Time című hollywoodi filmben.

Csütörtöktől pedig jön a filmcunami! Mint mindig, most is a program fő eleme a legjobb tavalyi és idei izraeli filmtermés. Köztük lesz a fájóan korán meghalt Ronit Elkabetz életéről szóló gyönyörű film, vicces romantikus komédia, Docaviv első díjat nyert dokumentumfilm, politikai és történelmi drámák, és az idősebb korosztály sem marad nevetés nélkül az Örökzöldek című vígjátékkal.

S ha már örökzöld, a ZsiFin debütál Oláh Kata „Aki legyőzte az időt” című filmje, amely az idén 102 éves Keleti Ágnes előtt rója le tiszteletét.

Idén újdonsággal is készül a fesztivál: 11 rövidfilm látható majd, legtöbbjük a játékfilmek előtt. Lesz köztük lesz cseh dráma, amerikai animációs film, brit komédia, valamint izraeli, szlovák és magyar alkotások is. A Közönségdíjra pedig ismét érdemes lesz szavazni, mert projektort, Holt-tengeri luxuskozmetikumokat és izraeli vacsorát lehet nyerni. 

A teljes programot itt lehet megtekinteni, és ugyanitt érdemes előre megvásárolni a jegyeket is.

Aki legyőzte az időt – Keleti Ágnes
Amerika
Armageddon Time
Örökzöldek
Szomszédom, Adolf