Emléktáblát avattak Klein Miklós emlékére

2022. augusztus 12-én a nyíregyházi Zsinagógában Markovics Gyula, holokauszt túlélő, a nyíregyházi hitközség tagja megemlékezett a Klein családról, és az általuk megélt történelmi eseményekről. Ezzel átadta múzeumi kiállításként a Klein család emlékszobát.

A Magyarországi Zsidó Szociális Segély Alapítványt az Amerikai Joint azzal a legfontosabb céllal alapította meg, hogy támogassuk a holokauszt túlélőket abban, hogy minél tovább élhessenek méltóságban, tisztelettel körülvéve. A MAZS már több mint 30 éve számos szolgáltatással támogatja az idős túlélőket azért, hogy minél tovább élhessenek az otthonaik biztonságában.

A zsidó közösség legnagyobb ereje abban rejlik, hogy tagjai törődnek egymással és felelősséget éreznek a másikért. Ennek az egyik legcsodálatosabb módját mutatta meg nekünk Klein Miklós, akire szeretettel emlékezünk, és akit éveken keresztül támogatott a MAZS Alapítvány, gondoskodott a jól létéről és a biztonságáról. Klein úr pedig nemcsak a törődést viszonozta, de az egyik legfontosabb zsidó értéket követve úgy hagyta hátra földi javait, hogy azzal a közösségről  gondoskodjon.

A közösségnek sokféle értelmezése, vetülete, alkotóeleme van. Annak a közösségnek, amit a MAZS szolgál, legfontosabb szinonimái az odatartozás, a kötődés, a közös értékek és az identitás, amelyben osztozunk.

A MAZS Alapítvány azért van, hogy segítse a közösség azon tagjait, akik arra rászorulnak. Hiszünk abban, hogy a legfontosabb hivatásunk az egymásról való gondoskodás, hogy a világot minden nap egy kicsit jobb hellyé tegyük.

Ahogy Klein Miklós is hitt a közösség és a gondoskodás erejében. Emlékéből fakadjon áldás.