30 éves a MAZS Alapítvány – videók

2021. március 26-án 30 éves lett a Magyarországi Zsidó Szociális Segély Alapítvány, a MAZS.

Története színes és mérföldkövekkel teli, elmesélését azoknak szenteljük, akiknek megsegítésére létrejött, és azoknak, akik ebben részt vállaltak.

Az idén a MAZS Alapítvány többféle módon fog emlékezni az elmúlt 30 évre. Ezeket a mementókat a közösségi oldalainkon fogjuk folyamatosan megjelentetni.

Taly Shaul

Kinek mit jelent a MAZS? Taly Shaul, a MAZS Alapítvány igazgatója beszél az Alapítvány 30 évéről.

30 éves a MAZS Alapítvány (rajzfilm)

2021-ben 30 éves lett a Magyarországi Zsidó Szociális Segély Alapítvány, a MAZS. Eddigi története hosszú és színes, mérföldkövekkel teli. Elmesélését azoknak szenteljük, akiknek segítésére létrejött, és mindazoknak, akik ebből a feladatból részt vállaltak.

Borsosné Nádas Marietta

Történetünk tudói és legjobb krónikásai azok az önkéntesek, akik a kezdetekkől segítik a MAZS munkáját: Borsosné Nádas Marietta mesél a MAZS 30. születésnapja alkalmából.

Heisler András

Miben segített a 30 éves MAZS Alapítvány az egyének és a közösség életében? Heisler András, a MAZSIHISZ (korábbi) elnöke beszél erről rövid videónkban.

30 years of the MAZS

30 years of the Hungarian Jewish Social Support (MAZS) Foundation: our story.

Körmendi Gábor

Körmendi Gábor, a Jaffe Zsidó Családsegítő programvezetője mondja el, hogy civilként hogyan hallott először a MAZS-ról, és mit ad a közösségnek az Alapítvány munkája.

Szabó György

Szabó György, a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány (MAZSÖK) elnöke mondja el, hogy neki mit jelent a MAZS Alapítvány.

Kardos Péter rabbi

Kardos Péter, a zuglói Thököly úti zsinagóga főrabbija mondja el, hogy miben segít már 30 éve a MAZS Alapítvány.

Verő Tamás rabbi

Dr. Verő Tamás, a Frankel Leó úti zsinagóga főrabbija sófárral köszönti a 30 éves MAZS Alapítványt.

Frankl Judit dr.

Három évtizede, a kezdetektől segítik a MAZS munkáját az olyan önkéntesek, mint Frankl Judit dr. Elbeszéléseik az Alapítvány intézményi történetének fontos része.

Peredi Péterné Gláser Ágota

Egy telefonhívás, amelyre egész héten várnak: kötelék a külvilág és a magányosan élő magyar holokauszt túlélők között. Peredi Péterné Gláser Ágota 3 évtizede önkéntesként segíti a Kapcsolat Programot.