Rólunk

A hagyományos zsidó negyed közepén található Narancsliget Adományközpontot a MAZS Alapítvány 2011-ben hozta létre azzal a céllal, hogy az itt generált bevételből a JAFFE Zsidó Családsegítő Szolgálattal kapcsolatban álló, rászoruló gyerekeket támogasson. A Narancsliget Adományközpontba érkező adományokkal ugyanakkor más, Magyarország különböző régióiban, nehéz helyzetben élő közösségeket is rendszeresen segítünk, és nyitott vagyunk új együttműködésekre és támogatásokra.

A Narancsliget Adományközpontba be lehet hozni használt, de még jó állapotban lévő tárgyakat – és ugyanígy el is lehet vinni őket kisebb adományokért. Az így összegyűlő adomány összegek a JAFFE által támogatott gyerekek programjainak alapját képezik.

A Narancsligetben különleges kincsekre lehet bukkanni – a számtalan könyvön, tanszeren, használati tárgyon, dísztárgyon és judaikán kívül a Vintage részlegünkben extravagáns, máshol nem fellelhető ruhák, cipők, kiegészítők és jelmezek várják új gazdáikat.

A Narancsliget csapata főleg önkéntesekből áll – így várjuk azok jelentkezését, akik szívesen töltenék hasznosan szabad idejüket, és szívesen csatlakoznának akár heti pár órában is küldetésükhöz.

Fontosnak tartjuk a minőségi adományozást és az adományozás kultúrájának elterjesztését. Szívesen fogadjuk azokat a holmikat, melyektől gazdája csak azért válna meg, mert már nincs elég hely, vagy van helyette korszerűbb, csinosabb. Ezek a dolgok mind új célt nyerhetnek egy olyan családban, akik nem engedhetik meg maguknak, hogy az áruházak polcairól válogassanak.

Az Adományközpont tevékenységével felhívja a figyelmet a környezet megóvására is: hiszen aki használt cikkeket vásárol, az kilép a túltermelés körforgásából.