Közösségi szolgálat

A középiskolai nappali képzésben az érettségi bizonyítvány kiállításának feltétele 2016. január 1-jét követően 50 óra közösségi szolgálat igazolása. A MAZS Alapítvány Önkéntes Programjánál erre lehetőség van.

A közösségi szolgálat során végzett feladat olyan tevékenységeket jelent, amelyek a helyi közösség javát szolgálják, és amelyek az iskolában vagy az iskola közvetlen környezetében, vagy a tanuló lakóhelyén, vagy annak közvetlen környezetében valósulnak meg.

A diákok ‒ a szülőkkel, tanárokkal való egyeztetés alapján ‒ maguk választhatják ki az általuk végzendő tevékenységeket az iskola által megszervezett vagy a maguk által javasolt, az iskola által pedig elfogadott tevékenységek közül.

Lehet az 50 órát több projekt keretében, több év alatt teljesíteni. Ennek az az előnye, hogy többféle dolgot tudtok kipróbálni. Arra is van lehetőség, hogy egy nagy projekt keretében, vagy több egy év alatt lefutó program keretében teljesítsétek az 50 órát.

A jó önkéntes programok életre szóló élményekké válhatnak. A MAZS Alapítvány önkéntes programjaiban való részvétel igazolt iskolai közösségi szolgálatnak minősül.

Várjuk sok szeretettel az alapítványunk tevékenysége iránt érdeklődő és motivált középiskolásokat!

Önkéntes jelentkezés itt: Jelentkezés