Támogatóink

A zsidó holokauszt túlélők szociális támogatását az 1951-ben alapított Claims Conference adománya biztosítja. A MAZS Alapítvány Holokauszt Túlélőket Támogató programja rendkívüli segély céljából, a Claims Conference „Nácizmus Által Üldözött Túlélő Embereket Segélyező Programjából” kapja a finanszírozást az Amerikai Egyesült Államok kerületi bíróságának döntése szerint a Holokauszt Túlélők Szövetségének svájci bankokkal szembeni perének ítélete alapján.

A Magyarországi Zsidó Szociális Segély Alapítványt (MAZS Alapítvány) az American Jewish Joint Distribution Committee (JDC) hozta létre 1991-ben. A több mint 70 országban tevékenykedő JDC a világ vezető zsidó humanitárius szervezete 1914 óta. A szervezet hitvallása: Minden zsidó ember felelős a másikért, és a közösségnek fel kell karolni a bajba jutott embereket világszerte, hovatartozástól függetlenül. Küldetése nem korlátozódik kizárólag a zsidó emberek segítésére és a zsidó közösség építésére: gyorssegélyt és fejlesztési támogatást nyújtanak világszerte, többek között, természeti katasztrófák idején vagy háború sújtotta közösségeknek.

Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (MAZSIHISZ) a MAZS Alapítvány missziójának és munkájának elismeréseként a működéséhez szükséges terek biztosításával támogatja az Alapítványt, illetve ugyanígy segíti a JCC Budapest – Bálint Ház munkáját is. 2020. augusztus 31-én kuratóriumának döntését követően a MAZSIHISZ átvette a MAZS Alapítvány alapítójának jogát az Amerikai JDC-től.